Valérie Pécresse. Foto: Georges Biard / Wikimedia Commons.

Frankrike klarer ikke å rykke opp islamismen med roten uten å bryte opp de urbane ghettoene, sier Paris-regionens president Valérie Pécresse i et intervju i Journal du Dimanche som er omtalt i Le Figaro.

Den franske regjeringen snur ryggen til problemet med den urbane separatismen, hevder Pécresse, som tidligere har vært statsråd og representert republikanerne (LR), for siden å grunnlegge det nye politisk partiet Libres i 2017.

Pécresse hevder at ghettoene er isolerte og uten noen sosial miks med middelklassen, og at dette legge til rette for indoktrinering. For å bekjempe dette behøves også en fysisk endring av bygningsmassen i ghettoene, mener hun.

Paris-regionens president sier at den som ikke ser sammenhengen mellom innvandring og terrorisme, må være blind. Det vokser opp unge mennesker i Frankrike som hater landet, fastslår hun.

Ifølge Pécresse hjernevasker islamismen migranter og får dem til å ta opp kampen mot Frankrike. I regionen hun administrerer er det titusener av unge som frekventerer islamistiske skoler. Å stenge disse er en prioritet, sier hun.

Pécresse nevnes som en mulig kandidat for høyresiden ved det franske presidentvalget i 2022.

 

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.