Det skjedde i februar i Paris, men er først blitt kjent nå, etter at en video dukket opp som viser en mobb som jager Jeremy Cohen (31) gjennom Paris’ gater, mens han er iført en kipa (en jødisk kalott). Cohen blir overkjørt av en trikk. Dette er en sak som kan bli ubehagelig for Macron. Myndighetene benekter at det har noe med antisemittisme å gjøre. Men folk ser hva de ser.

Saken eksploderte i sosiale medier da Éric Zemmour la ut en video filmet av turister fra Dubai.

Marine Le Pen fulgte opp og krever nå en parlamentarisk kommisjon for å få svar på hvorfor ingenting ble gjort.

Macron forsvarer seg med at noen forsøker å politisere en tragisk hendelse. Men dette kan være en farlig strategi når fakta går mot politiet. Faren til Jeremy sier at de ikke møtte noen forståelse hos politiet, de ble nødt til å finne og oppsøke vitner selv.

Mr Cohen’s father, Gerald, told Canal+ on Monday night that his children had to put up posters themselves appealing for witnesses after his son’s death.

Faren sier de ikke forsto hvorfor de måtte stå for oppsporing av bevis. De hadde tillit til systemet. Det var de som fant videoen som er et meget sterkt bevis. Hvorfor var det ikke politiet som gjorde dette?

Det franske systemet er gått i overdrive for å forsvare sine interesser. Men de dummer seg ut når hovedetterforskeren sier at ingenting tyder på at overfallet har noe med antisemittisme å gjøre.

Appearing to quash claims of anti-Semitism, prosecutor Eric Mathais said: «There is nothing in the witness statements gathered so far that indicates the attack had a discriminatory motive.

«Nothing allows us to establish with certainty that the victim was or was not wearing a kippa at the scene of the violence.»

Det er denne benektelsen av noe som alle kan se at høyst sannsynlig er en løgn som gjør myndighetene til medskyldige i å dekke over en grusom forbrytelse. Og det skjer fire dager før valget.

Noe lignende skjedde da Jean Marie Le Pen sjokkerte verden ved å gå videre til annen runde i 2002.

Some attribute the qualification of the far-Right firebrand Jean-Marie Le Pen for the run-off in 2002 to blanket news coverage of an apparent arson attack on the home of 72-year-old Paul Voise, who appeared with burnt skin on millions of TV screens just days before the vote.

Den gang mobiliserte de anstendige mot Le Pen. Nå har basen skrumpet.

 

Marine Le Pen places law and order at heart of election bid after Jewish man chased to his death

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.