Lokale myndigheter på portugisiske Madeira har ambisjoner om å gjøre øya til «Atlanterhavets Singapore». 

– En singaporisering av Atlanterhavet er ingen uforholdsmessig ambisjon, sa Pedro Ramos, den regionale helseministeren på øya da han åpnet en ny 5G-sentral ved universitetssykehuset i Funchal.

Tjenestemannen påpekte demografiske forskjeller mellom Singapore og Madeira, 250.000 innbyggere mot 6 millioner, men at Madeira på sitt vis er større når det gjelder geografisk potensial og at «de som kjente Singapore for 40–50 år siden, vet at Singapore på langt nær var hva det er i dag».

– Derfor er ikke ambisjonene uforholdsmessige, og de kan oppnås. Madeira er en stabil og trygg region midt mellom Europa og Amerika. Vi har ambisjoner om å skape vitenskapelige og finansielle sentra, og vi vil at flere mennesker skal komme hit, understreket han.

Pedro Ramos ramset opp noen av de fasene Madeira har gått igjennom i løpet av sin 600 år lange historie. Han fremhevet at øya for øyeblikket er i en digital overgangsfase hvor implementering av ny teknologi går med stormskritt. 

– Men vi ser at veien fremover ikke alltid er forutsigbar, rundet han av, med henvisning til covid og Ukraina.

The Portugal News: Madeira wants to be the ‘Singapore of the Atlantic’

 

Sank i Atlanterhavet med 4000 brennende luksusbiler

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.