Tidligere viseforsvarsminister for vestlig halvkule, Roger Pardo-Maurer.

Pentagon var klar over selvmordsbomberen før han detonerte seg selv ved Kaubl-flyplassen, og en drone var klar, men Pentagon avslo gjentatte henstiller fra bakken om å ta ham ut. Resultatet var 13 døde amerikanske soldater og 170 døde i alt, resten afghanere.

Dette kommer frem i et intervju som en spansktalende journalist Pedro Ramos har med en tidligere viseforsvarsminister i Pentagon, Roger Pardo-Maurer, mandag:

Roger Pardo-Maurer, the former U.S. Deputy Assistant Secretary of Defense for Western Hemisphere Affairs (2001-2006), joined Jorge Ramos on Univision Noticias on Monday to discuss the unfolding disastrous withdrawal of US forces in Afghanistan.During their conversation, Pardo-Maurer told Ramos the Department of Defense had foreknowledge of the Kabul Airport suicide bomber but denied permission to fire a Predator Drone missile once they had a lock on him.

 

Det oppgis ikke når henvendelsen kom, men ut fra sammenhengen skulle man tro at folkene på bakken visste at det var en selvmordsbomber som var “på vei”. Pentagon utstedte en advarsel 48 timer på forhånd om “imminent” – overhengende fare ved flyplassen. Det indikerer forhåndskunnskap. Hvis Pentagon visste og kunne forhindret at 13 soldater ble drept, er det neppe en historie som kommer til å legge seg med det første.

Enda mer utrolig virker historien om at Pentagon avslo å ta ut selvmordsbomberen. Men det er ikke første gang man på sentralt hold følger rules of engagement som fører til døde amerikanere på bakken.

6.august 2011 ble 30 medlemmer av US Marines Seal-team Six drept i Tangi-dalen i Afghanistan. Det var disse som drepte bin Laden 2. mai samme år og Taliban og al-Qaida hadde lovet å drepe dem.

De som fulgte med på radar så at Taliban tok frem og monterte raketter. De ba sentral kommando åtte ganger om tillatelse til å ta dem ut og fikk nei alle ganger. Det førte til det største tapet av US Marines i Afghanistan.

Dette fremgår av filmen Fallen Angels som Document har sett.

Hvis det er samme historie med de 13  på Kabul Airport kommer denne historien til å rulle videre og trolig over dem som er ansvarlige.

 

 
Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.