Selvmordsbomberen som drepte 13 amerikanske soldater utenfor Kabul internasjonale flyplass i august, kom fra Bagram der Taliban hadde løslatt ham.  Mannen heter Abdul Rehman og ble i  2017 overlevert av India til CIA. Fire år senere overlater de basen til Taliban og 13 soldater betaler med sitt liv.

Amerikanerne forlot Bagram uten å si noe til den afghanske regjeringshæren. Tilbake etterlot de seg flere tusen fanger, som Taliban løslot da de kom til stedet. I mellomtiden var det utsatt for omfattende plyndring.

Under to høringer i Kongressen nylig kom det frem at både forsvarssjef Milley, forsvarsminister Austin og øverstkommanderende for Central Command, McKenzie, alle hadde rådet Biden til å etterlate 2.500 soldater i Afghanistan. Da Biden ble spurt i et TV-intervju med George Stephanapoulos om det stemte at han var blitt rådet til å etterlate en kontigent, svarte han nei. Ingen rådet meg til det, sa Biden og la til: -Såvidt jeg kan huske.

Kabul blir bare verre og verre for Biden. Da de skulle hevne terrorbomben drepte de feil person og ti andre sivile, deriblant syv barn.

Nylig landet kinesiske fly på Bagram.

Det er en direkte sammenheng mellom behandlingen av Bagram og selvmordsaksjonen i slutten av august:

The Islamic State suicide bomber who killed at least 169 Afghan civilians and 13 United States soldiers outside Kabul airport last month was incarcerated in Afghanistan’s notorious Bagram prison for the past four years, thanks to Indian efforts, Firstpost has learnt through credible intelligence sources.

Senior Indian intelligence sources familiar with the case have told Firstpost that he was handed over to the United States’ Central Intelligence Agency by the Research and Analysis Wing in September 2017. However, the jihadist walked free on 15 August along with thousands of other dangerous terrorists held in the high-security prison, taking advantage of the chaos that ensued in the aftermath of the United State’s hurried exit and the Taliban’s swift takeover of the entire country.

Det er vanskelig å fatte at amerikanerne etter tyve år kunne være så stupide at de forlot en av Asias største baser uten å si noe til representanten for regjeringshæren. Han fant ut at amerikanerne hadde reist to timer senere.

Det kan være det kommer flere angrep.

“America’s disorganized retreat from Afghanistan has led to hundreds of highly-competent and highly-committed terrorists being set free to rejoin the Islamic State, al-Qaeda, and other terrorist groups,” an intelligence officer told the network. “Literally a decade’s work on counter-terrorism has been undone by the United States’ failure to secure key prisoners in Bagram,” the official added.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.