For ikke å bli misforstått og risikere å bli utestengt fra Facebook, anbefaler Mark Zuckerberg media å merke all aprilspøk som det det er: Aprilspøk.

– Det er mange som i stillhet sympatiserer med konservative, såkalt “alternative medier”, også langt inne i venstreorienterte “liberale” kretser. Vi har tidligere sett at de tar ut sin undertrykte frustrasjon nettopp på 1. april og publiserer stoff under dekke av den friheten 1. april-spøk gir. Om ikke dette tydeliggjøres kan Facebooks sensurteam feilaktig komme til å blokkere dem.

Zuckerberg kom med uttalelsen tidlig idag, 1. april, og flere medier har sitert ham. Noen av dem tolker det som en meta-aprilspøk, men de fleste tar ham på alvor.

New York Times skriver at de ikke kjenner seg igjen i Zuckerbergs omtale av skap-konservative journalister – mens det frittalende Rebel News godter seg over uttalelsen og sier Zuckerberg uforvarende «slapp katta ut av sekken».

Her hjemme stiller Faktisk.no seg positiv til tanken:

– En slik merking vil lette arbeidet vårt selv om vi tar et visst forbehold for artikler som kommer på denne dagen – men faktisk en god idé.

 

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.