Grunnleggeren av toppsjefen for Facebook, som nå har endret navn til Meta, mener Apple har fått for stor kontroll over app-systemet. Mark Zuckerberg fremhever sitt eget Metaverse som et friere alternativ, om enn på litt sikt.

– Apple har på en måte pekt seg selv ut som det eneste selskapet som prøver å kontrollere, helt på egen hånd, hvilke apper som kommer på en enhet, sa Zuckerberg onsdag.

– Jeg tror ikke det er et bærekraftig eller bra sted å være.

Uttalelsen kom under Dealbook Summit, et møte i regi av New York Times.

Zuckerberg påpekte at Metas virtuelle virkelighet tilbyr utviklere mer frihet, ved å utvide forbrukertilgangen til apper gjennom butikker de selv velger, også kjent som «sideloading».

– Det er problematisk når ett selskap kontrollerer hva slags apper som slippes inn på en enhet, sa Zuckerberg.

Også Elon Musk har kritisert Apple, etter at Apple truet med å blokkere Twitter fra sin appstore.

Et samlet korps av woke-medier ser på Musk som en ren trussel. Også EU truer Musk om konsekvenser hvis han gjør noe så hårreisende som å tillate ytringsfrihet, som alle i den politiske eliten avskyr. Musk beskrives som ytringsfrihetsfundamentalist, høyreekstrem og nazist av Marie Simonsen i Dagbladet.

Nazist? Nei, ellers takk!

Zuckerbergs satsning på den virtuelle virkeligheten Metaverse har støtt på problemer, og omtrent 11.000 ansatte risikerer å miste jobben. Zuckerberg har uttalt at han selv må bære mye av ansvaret.

Samtidig er det interessant å merke seg at de massive oppsigelsene som har blitt gjennomført i flere av Big Tech-selskapene i stor grad har rammet bullshit-jobber, som HR-avdelinger og andre som fokuserer på woke idéer som mangfold og lignende.

Kanskje den økonomiske situasjonen for Big Tech, som er på nedgang etter massiv vekst under nedstengningene under pandemien, fører til at de styrtrike techmogulene forstår hvor verdiløst woke er, og begrenser innsatsen i forhold til ESG, DEI, kritisk raseteori og annen identitetspolitisk svada.

Zuckerberg sier at Meta hele tiden har blitt møtt med tvil.

– Vi har opplevd tvilere hele tiden. Hvis du ikke møter på en haug av skepsis, så presser du sannsynligvis ikke hardt nok mot fremtiden.

Uttalelsene til Zuckerberg kan tolkes på flere måter. Han er naturligvis interessert i å bygge opp ryktet til sine egne produkter, og kan selvsagt ikke regnes som en nøytral person i den maktkampen som nå pågår i Big Tech.

Men samtidig antyder Zuckerbergs uttalelser og handlinger et brudd med den klassiske woke-inspirerte holdningen i denne industrien. Og en krigserklæring fra Meta mot Apple kan skape mange interessante situasjoner fremover.

Mark Zuckerberg Says Apple Holds Too Much Control Over App Ecosystem 

Les også:

Mark Zuckerberg innrømmer at FBI kom med påstander om russisk propaganda rett før Hunter Bidens laptop ble kjent

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli

Mesteren og Margarita.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som e-bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.