I november sa Meta opp 11.000 ansatte. Nå sier Zuckerberg at 10.000 til vil miste jobben. Han har erklært at 2023 skal bli «et år av effektivitet».

Mark Zuckerberg, Metas grunnlegger og administrerende direktør, sa forrige måned at han ikke ville at selskapet hans skulle bli overfylt med et lag med mellomledere, skriver New York Times. Meta sa opp 13 prosent av sine ansatte i november. Nå står 13 prosent ekstra ansatte i faresonen, ifølge Wall Street Journal.

Aksjekursen steg 2 prosent på Wall Street da nyheten ble kjent for noen dager siden.

Meta Chief Executive Mark Zuckerberg previously said that 2023 would be a “year of efficiency” at Meta and that some projects would likely shut down at the company.

Etter god vekst under pandemien har veksten til Meta blitt kraftig redusert. Zuckerberg satser hardt på å etablere sitt nye Metaverse, men suksessen uteblir foreløpig.

På toppen i fjor hadde Meta 87.000 ansatte, nesten dobbelt så mange som før pandemien. Men ettersom den globale økonomien surnet og de digitale annonsemarkedene falt i fjor, begynte Zuckerberg å sette en stopper for ukontrollert vekst. Han legger ikke skjul på at det er en tøff tid for Meta.

– This will be tough and there’s no way around that.

Andre tech-giganter, som Amazon, Microsoft og Twitter, har også kuttet ut tusenvis av ansatte. Mange av de store selskapene frykter en resesjon, og forbereder seg.

De som mister jobben i Meta vil trolig bli tilbudt omtrent den samme sluttpakken som i november. Dette betyr minimum fire måneders lønn, pluss ekstra tid basert på hvor lenge man har jobbet for Meta.

Les også:

Facebook overgår marerittet Orwell forutså, det digitale tyranniet skal innføres

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.