Meta, selskapet vi best kjenner som Facebook, har nærmest kollapset på børsen de siste dagene. Fallet omtales som det største verditapet Wall Street noensinne har sett. 

Mark Zuckerberg har personlig tapt milliarder etter Metas spektakulære aksjekursfall og befinner seg ikke lenger på den eksklusive listen over verdens ti rikeste mennesker. Hans formue styrtdykket med mer enn 46 milliarder dollar da Meta-aksjene mot slutten av forrige uke falt med svimlende 26 prosent, et verdifall på mer enn 250 milliarder dollar. Nå rettes oppmerksomheten mot hva som er gått galt for den sosiale mediegiganten.

Meta Platforms la i forrige uke frem en dyster inntjeningsprognose som avslørte at selskapet står overfor skyhøye omkostninger mens veksten er gått i stå. Nyheten sendte sjokkbølger gjennom markedene.

For første gang i Facebooks historie taper plattformen brukere. Mer enn en halv million brukere forlot Facebook i siste kvartal 2021. Det er fremdeles nesten to milliarder folk på plattformen, men det samlede antall falt fra 1,93 milliarder til 1,929 milliarder. Tapet er størst på de tidligere voksende markeder i Afrika og Latin-Amerika mens veksten i Europa og USA allerede har flatet ut. Det kan tyde på at Facebook har nådd et globalt metningsnivå og at fallet ikke er et midlertidig utslag.

Facebook har i flere år irritert store brukergrupper ved å sensurere innhold som bryter med deres “standarder”. New York Times’ avsløringer av lekkede Facebook-dokumenter ifjor, har vist at de standarder Facebook prakker på andre, ikke er så viktig å overholde selv.  New York Times’ artikkelserie viste også hvor langt Facebook i desperasjon har vært villig til å gå for å holde på sitt publikum ettersom unge mennesker i stigende grad forlater plattformen. Ofte har Facebook latt misinformasjon spre seg for å få flere til å logge på.

 

 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.