Mark Zuckerberg ankommer en høring i Representantenes hus i den amerikanske Kongressen i Washigton den 17. september 2019. Foto: Andrew Harnik / AP / Scanpix.

Mark Zuckerberg lover å kjempe mot demokraten Elizabeth Warrens plan om å dele opp Facebook dersom hun blir president. Warren gir Facebook-sjefen svar.

Warren ønsker å bli president, og hun har sagt at hun vil bryte opp store teknologi­selskaper.

– Hvis hun blir valgt til president, vil jeg vedde på at vi får en juridisk kamp, og jeg vil vedde på at vi kommer til å vinne, sier Zuckerberg i et to timer langt lydopptak som teknologi­nettstedet The Verge har fått tilgang til.

– Og vil det fortsatt suge for oss? Ja. Jeg ønsker ikke å reise en stor rettssak mot vår egen regjering. Men se på det slik: Til syvende og sist, hvis noen vil prøve seg på å true noe så eksistensielt, må man gå inn i ringen og man må kjempe, sier Zuckerberg.

Opptaket ble gjort under et av Zuckerbergs ukentlige møter med ansatte. Samtalene er ment å være private, men nå som opptaket fra dette møtet er lekket, er alle velkommen til å høre på det, uttaler han.

Warren har svart på Facebook-sjefens uttalelser og skriver følgende på Twitter:

– Det som virkelig ville «suge» er å ikke få orden på et korrupt system som lar nett­giganter som Facebook drive ulovlig konkurranse­hemmende virksomhet, tråkke på forbruker­rettig­heter, og gjentatte ganger famle med sitt ansvar som skal beskytte vårt demokrati.

Zuckerberg sier også at han ikke planlegger å vitne i andre land der Facebook er under gransking for brudd på personvern og konkurranse­lovgivning.

– Det gir ingen mening for meg å dra på høringer i hvert eneste land som ønsker at jeg skal stille opp, sier Zuckerberg.

(©NTB)

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!