I dagens Politisk kvarter møtte Petter Eide stortingsrepresentant Marian Hussein til debatt om Nato. Eide er for. Hussein er mot. Hun viste til Natos out of area-operasjoner og sa: – Det er disse som har gjort at vi har måttet leve med terrortrusler de senere år.

Eide protesterte ikke mot at kjerra ble satt foran hesten. Det var tydeligvis for mye for ham å skulle utfordre en talsperson for det som har vært SVs linje i en årrekke: motstand mot Natos out of area-operasjoner.

Men Hussein ga det en ny twist: Det var Natos utplassering mot terror som skapte terrortrusselen i Norge.

Der har du en representant for den islamistiske fløy i SV, som hekter seg på sosialismen fordi den er antivestlig. Nå har mainstream-SV bestemt seg for å bli vestlig, og da reiser islamister bust.

Denne motsetningen er dyp, men setter tradisjonelle SV-ere i dyp forlegenhet. De har villet gjøre SV til et parti for muslimer i Norge, men har nå invitert inn en splittelse som kan sette spor. Det er nemlig også en norsk venstrefløy i SV som er enig med Hussein.

Problemet til politikere som Petter Eide er at de ikke vil anerkjenne motsetningen, og dermed blir de sårbare. Raymond Johansen har samme problem, og han kommer typisk nok fra SV.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.