Mediene vil gjerne ha det til at invasjonen tok Kina på sengen og at Beijing misliker krigen. I helgen skal Premier League markere støtte til Ukraina. Kinesiske rettighetshavere reagerer med ikke å overføre kampene.

Det melder BBC. Kina har tette politiske forbindelser til Russland, som har invadert Ukraina. Like viktig kan det være at bilder av de planlagte støttemarkeringene kan gi kinesiske TV-seere ideer.

Premier League vil markere solidaritet med Ukraina i alle helgens kamper. Blant annet skal kapteinene bære armbind i Ukrainas farger, mens storskjermene skal vise budskapet «Fotballen står sammen» over det ukrainske flagget.

Det oppfordres også til å avholde et øyeblikks stillhet i refleksjon og solidaritet før avspark.

Premier League vil overfor BBC ikke kommentere den kinesiske avgjørelsen om ikke å vise kampene.

Rettighetene i Kina eies av iQiyi Sports.

Premier League har sagt at man vil ta rettighetsavtalen for Russland opp til vurdering etter denne helgen.

– Vi ønsker at russiske TV-seere skal se holdningene Premier League og engelsk fotball har i denne saken, men vi ser nøye på kontraktene med tanke på å fryse dem eller oppheve dem i lys av situasjonen, sa Premier League-sjef Richard Masters denne uka. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.