Nusrat Ghani fikk sparken fra sin rolle som transportminister i Boris Johnsons regjering tidlig i 2020. Nå hevder Ghani at hun ble fortalt at begrunnelsen var hennes muslimske tro.

Det var en såkalt innpisker (whip) for Det konservative partiet som skal ha tatt opp dette, sier Ghani til The Sunday Times. Innpiskeren skal ha sagt at «En muslimsk kvinne med ministerstatus gjorde kollegaene ukomfortable».

– Det var som et slag i magen. Jeg følte meg ydmyket og maktesløs, sier Ghani.

Ghani forteller videre at hun ble presset til å holde munn om forholdet, hvis ikke ville hun bli «utstøtt av kollegaene», og hennes «karriere og rykte ville bli ødelagt».

Hun har vurdert om hun ville forsette som parlamentsmedlem (MP), og sier at episoden har preget hennes forhold til partiet.

Det pågår en økende konflikt i partiet rundt innpiskernes opptreden mot sine kollegaer. En anmeldelse av forholdene er under vurdering.

William Wragg, a backbench MP, is meeting police this week to discuss allegations that No 10 tried to blackmail MPs.

Labour-politikeren Chris Bryant sier han har snakket med rundt et dusin koservative som hevder de har blitt utsatt for bestikkelser og trusler.

Christian Wakeford, MP for Bury South, anklager tidligere utdanningsminister Gavin Williamson for å ha truet med å kansellere planene for en ny skole i Bury South, hvis Wakeford stemte mot regjeringen.

Samtidig sliter statsminister Johnson med sine egne problemer.

Står Boris Johnson for fall?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.