Det konservative partiet har fått en rapport i hendene som sier at de er plaget av fordommer mot muslimer. Eksemplene som nevnes er kjente og banale.

Boris Johnson sa under en debatt om niqab at kvinner i telt minnet om postkasser. Dette huskes fortsatt som utslag av et problemfylt forhold til muslimer. Humor er totalt fraværende. Johnson forsøkt bare være morsom.

Toryene har fått flere i ledelsen som har bakgrunn fra det subindiske kontinent og er muslimske. De ser selvsagt en karrierevei i å bruke sin etnisitet og religion som brekkstang.

Siden 2015 har det kommet «en haug» med diskrimineringsklager om antimuslimske holdninger mot Det konservative partiet.

Av 1.418 klager relatert til 727 hendelser, dreide mer enn to tredjedeler seg om antimuslimske holdninger. Disse ble behandlet på linje med andre diskrimineringsklager partiet fikk.

Begrepet antimuslimske holdninger er vagt og kan brukes til hva som helst.

Swaran Singh, som har ledet arbeidet med rapporten, sier den er «veldig ubehagelig» for partiet, og legger til at han håper det får dem til å gjøre noe med problemet. Singh var tidligere medlem av Likestillings- og menneskerettighetskommisjonen i Storbritannia.

Johnson har mistet noe av friskheten han hadde før han fikk covid. Han har for vane å legge seg flat.

Etter å ha sett rapporten beklager Johnson for det han skrev i 2018 «hvis det virket støtende». Han legger til at han ikke vil bruke noe av det «støtende språket han brukte i avisspalten i 2018» nå som han er statsminister.

Også partimedlem Zac Goldsmith, som var ordførerkandidat i London i 2016, beklager at han under valgkampen det året knyttet sin muslimske motkandidat Sadiq Khan til ekstremisme. (NTB)

Islam ser ut til å gjøre uopprettelig skade på britisk lynne.

Tidligere konservative finansminister Sajid Javid, som er sønn av muslimske innvandrere fra Pakistan, fremhever rapportens funn av det han kaller «bekymringsfulle eksempler på antimuslimske holdninger».

– Å slå ned på diskriminering, enten det gjelder av muslimer eller andre minoritetsgrupper, er noe våre lands politiske partier har et ansvar for, sier han. <(NTB)

Slike rapporter blir selvsagt begjærlig grepet av mediene. Folk skal lære at det er en standard for innfødte briter og en annen for muslimer. Alt som skjer legges inn i et slikt skjema.

 

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.