Yara stanser innkjøp av kalium fra Hviterussland som en konsekvens av de internasjonale sanksjonene mot landet.

Sanksjonene mot Hviterussland har en negativ effekt på leverandørkjeden, som fører til at Yara er tvunget til å gradvis avvikle innkjøp av kalium fra Hviterussland. Gjødselselskapet stanser derfor innkjøp av kalium fra hviterussiske Belaruskali, men opprettholder støtten til arbeiderne og de uavhengige fagforeningene, skriver Yara i en pressemelding.

Kalium er en vesentlig bestanddel i mineralgjødsel og dermed viktig for produksjon av mat.

– Konsekvensene av sanksjonene mot Hviterussland er at Yaras mulighet til å positivt påvirke sikkerheten og arbeidsforholdene til Belaruskalis arbeidere reduseres. Vi har engasjert oss sterkt i dette arbeidet, og derfor er denne utviklingen skuffende, sier Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara International.

Yara opprettholder ambisjonen om å fortsette samarbeidet med Belaruskali innen HMS som ble etablert i 2021, i tett samarbeid med den uavhengige fagforeningen i Belaruskali og i full overensstemmelse med gjeldende sanksjoner, understreker han.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.