La Prensa, den siste uavhengige dagsavisen i Nicaragua, setter papirutgaven på vent fordi papirimporten blir stanset i tollen.

Avisen vil fra fredag kun være tilgjengelig på nett. På forsiden heter det at «diktaturet holder tilbake papiret vårt, men det kan ikke skjule sannheten».

Tollvesenet krever at avisen betaler toll for papirimporten, selv om pressen gjennom grunnloven er unntatt fra slik skatt.

Det er valg i landet i november, men siden juni har myndighetene pågrepet 32 opposisjonelle. Blant dem er sju med ambisjoner om å utfordre president Daniel Ortega, som forsøker å bli valgt til en fjerde periode.

Siden han kom til makten i 2007, har minst 20 uavhengige medier forsvunnet på grunn av konfiskering av råmaterialer og tvungne nedleggelser, ifølge fagforeninger i landet.

De fleste mediene har blitt borte etter de voldelige inngrepene mot demonstrasjoner i 2018, der minst 328 døde og 2.000 ble skadd, ifølge menneskerettsgrupper.

EU og USA har innført sanksjoner mot mange av dem rundt Ortega, blant dem førstedame og visepresident Rosario Murillo. EUs utenrikssjef Josep Borrell slo mandag fast at høstens valg verken blir fritt eller rettferdig.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂