– Valgkommisjonen annullerer den juridiske statusen for partiet Borgere for frihet, het det i en uttalelse videreformidlet av regjeringsvennlige medier fredag.

Borgere for frihet kjemper mot gjenvalg av president Daniel Ortega. Han forsøker å bli gjenvalgt for en fjerde periode når valget skal holdes 7. november.

Høyrepartiet PLC har signalisert at det kan være villig til å samarbeide med regjeringen og har tidligere bedt om at Borgere for frihet blir stanset fra å delta i det kommende valget.

Kommisjonens begrunnelse er at Borgere for frihets leder innehar både amerikansk og nicaraguansk statsborgerskap, noe som oppgis å være i strid med loven.

Over 20 opposisjonelle, blant dem sju kandidater til presidentvalget, er fra før pågrepet av myndighetene i landet. De siste ukene har USA innført visumbegrensninger på nicaraguanere som har koblinger til Ortega, som svar på dette.

Ortega, som på 1970-tallet var sentral i den venstreorienterte geriljaen Sandinistene, anklages for å styrke sin makt, og opposisjonen mener han ligner stadig mer på en diktator. Han har vært president siden 2007, men ledet også landet fra 1979 til 1990.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂