Statsadvokat i Washington D.C., Karl Racine, har tiltalt Oathkeepers, Proud Boys og mange enkeltindivider for hendelsene 6. januar. Racine sammenligner med 9/11, med den forskjell at dette var innenlandsterrorister. 3000 ble drept 9/11. De som ble drept 6. januar, var det politiet som drepte.

“The images of that shameful and contemptible day can never be erased,” Racine said at a press conference announcing the lawsuit. “It was like 9-11, a planned terrorist attack, but this time, our own citizens were hell bent on destroying the freedoms and ideals on which our country was founded, and continues to aspire to achieve.”

Statsadvokaten har gravd frem en lov fra 1871 som ble brukt mot Ku Klux Klan.

The lawsuit uses a statute stemming from the 1871 Ku Klux Klan Act that “makes it illegal to use force or threats to prevent federal officers from carrying out their official duties,” according to a report from The Hill.

Det var ingenting spontant ved 6. januar. Det var et nøye planlagt terrorangrep, hevder statsadvokaten. Det samme mener 6. januar-komiteen. Hvis det skal bevises, må den kanskje frigi de 14.000 timene med videoopptak som den sitter på.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.