– Den som ikke har fått ut fingeren og vaksinert seg, må skjerpe seg, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Han ber oss om å «ta en for laget».

Han oppfordrer folk til «å puste med magen og ikke slutte å gå ut». Han avviser at samfunnet er stengt ned, og kommer med en klar oppfordring.

– Vi må få flere til å vaksinere seg. Folk må ta seg sammen, sier Vestre og oppfordrer til å «ta en for laget».

Man undres: Hvilket «lag» er det han snakker om? Finnes det egentlig et lag? Regjeringen spiller vel egentlig på bortelaget? De spiller faktisk for Tyskland, mot Norge. Eller for FN, EU, WHO og Clinton Foundation. Men aldri for Norge.

– Det er 14 dager som nå gjelder for å unngå nedstenging. Men andre ordninger vurderes fortløpende, sier Vestre til NTB.

Har vi ikke hørt dette før? Bare noen uker til, liksom. Vi tror ikke lenger på det politikerne sier.

Har vi ikke opplevd politikere som ignorerer de samme smittevernreglene som trykkes ned i halsen på befolkningen?

Vestre ønsker en nasjonal ordning i forhold til økonomisk støtte til kulturlivet, idretten og frivilligheten. Symptomene skal pyntes på, i stedet for å gjøre noe med hovedproblemet.

Det er akkurat slik regjeringen hjelpeløst forsøker å håndtere strømkrisen, koronakrisen, migrasjonskrisen, absolutt alle kriser som stort sett alltid er skapt av de samme politikerne.

Vestre ønsker hyppigere testing.

– Å få opp testingen kan være en av flere smarte ting som kan iverksettes. Dersom det skjer, må vi selvfølgelig også se på kostnadsfordelingen, sier han.

En IQ-test ved inngangspartiet til Stortinget og departementene hadde muligens vært mer effektivt.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.