Dette er et herlig eksempel på hvordan mediene fungerer: Siden vi etter prisrekord på strøm trolig opplever en prisnedgang i morgen, så kjører Nettavisen det frem som en gladsak.

«Drastisk fall i strømprisene», skriver journalist Anders Lohne Fosse entusiastisk.

I Sør-Norge har strømmen aldri vært dyrere enn mandag. I dag vil den gjennomsnittlige strømprisen gjennom døgnet være 2,56 kroner kilowattimen. Dette er ekskludert nettleie, avgifter og påslag fra strømselskapet.

Tirsdag blir det derimot relativt behagelig priser, sammenlignet med i dag.

NordPool melder om en gjennomsnittlig strømpris gjennom døgnet på 1,37 kroner kilowattimen for Sør-Norge, også dette før nettleie og moms. Dette er langt lavere sammenlignet med de siste dagene.

Drastisk nedgang sammenlignet med tidenes høyeste strømpris? Skal vi juble?

I 2020 var strømprisen i november på 6.26 øre per kWh i gjennomsnitt. 2019: 53.45, 2018: 57.77. Så at prisen synker til 137 øre per kWh en enkelt dag er vel neppe noe å rope hurra for.

At prisen for en dusj synker fra 26 kroner til omtrent halvparten er ikke en «behagelig» strømpris. Å produsere strøm koster noen øre per kilowatt, takket være generasjoner med skatteinnbetalinger fra oss og våre foreldre og besteforeldre.

At politikere velger å belønne klimasinnssyke tyskere og noen snyltende kommunepolitikere og milliardærer med verdier som burde være vår rettmessige arv, er en skam.

Husk å si dette høyt og tydelig hvis du møter på en politiker. De fortjener kun vår avsky. Ikke et patetisk forsøk på hvitvasking i Nettavisen.

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.