Strømprisen setter ny årsrekord i Sør-Norge i morgen, med priser på over 2,20 kroner til forbruker.

2021 har sett stadig nye strømprisrekorder, og mandag nås en ny topp, melder NRK. Men bare i Sør-Norge: Strømkundene i Midt-Norge og Nord-Norge betaler adskillig mindre, siden vannmagasinene i disse landsdelene er velfylte, og overføringskapasiteten sørover er begrenset.

Snittprisen på strøm gjennom døgnet mandag vil ligge rundt 1,31 kroner per kilowattime i Oslo og 1,32 kroner i Kristiansand, ifølge kraftbørsen NordPool.

Dette er den høyeste døgnprisen i disse områdene i år – den forrige rekorden ble satt 13. oktober, og var på 1,29 kr/kWh. Dette er strømselskapenes innkjøpspriser, altså før nettleie og avgifter legges på.

Prisen til forbruker vil fort bikke 2 kroner og 20 øre per kilowattime.

Den som bor i elspotområdene NO1 eller NO2 (Oslo og Kristiansand) kan med fordel begrense forbruket i morgentimene; det er særlig timene mellom klokka 8 og 10 som trekker prisen opp.

8-9 er den dyreste timen: 2,53 kroner/kWh i Oslo og Kristiansand, eller rundt 3,75 kroner inklusive avgifter og nettleie.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂