Russlands president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Russland viser stadig sterkere totalitære trekk. Landets påtalemyndighet vil forby den anerkjente menneskerettighetsgruppen Memorial, og innledet tirsdag en rettsprosess for å gjennomføre en slik tilstramning.

NTB-AFP melder at rettsprosessen der russisk påtalemyndighet ønsker å stoppe virksomheten til menneskerettighetsgruppa Memorial, startet tirsdag.

Påtalemyndigheten krever at den anerkjente organisasjonen skal stenges ned, og anklager den for å «rettferdiggjøre terrorisme og ekstremisme», samt bryte lovverket som omhandler utenlandske agenter.

Det hadde samlet seg en liten gruppe demonstranter utenfor domstolen før rettsprosessen startet.

Memorial er Russlands eldste menneskerettighetsorganisasjon. De har kjempet for politiske fanger og andre utsatte mennesker og stilt seg bak den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj.

Rettsprosessen er blitt sterkt kritisert i Vesten og omtalt som et ødeleggende slag for demokratiet. Også president Vladimir Putins eget menneskerettsråd har uttrykt bekymring for saken.

Grepet med å anklage myndighetenes politiske motstandere for å være «ekstremister og terrorister» er for øvrig noe også andre land har begynt med i senere tid, blant annet er dette benyttet av Bidens regjering i USA. Les mer i saken under, der foreldre som på fredelig vis protesterer mot landets skolepolitikk stemples som nettopp «terrorister»:

 

Biden-regimet korrumperer alt rundt seg, også norske medier

 

Julegavetips! Bestill denne nye, viktige utgivelsen fra Document Forlag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Bestill også høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.