USAs utenriksminister Antony Blinken. Foto: Saul Loeb/Pool Photo via AP

USA kaller president Vladimir Putins påstand om at det var Vesten som saboterte Nord Stream-rørledningene i Østersjøen for absurd.

Putin kom med anklagen i forbindelse med at han fredag kunngjorde annektering av fire russisk-okkuperte områder i Ukraina.

– Jeg har egentlig ingenting å si om denne absurde påstanden fra president Putin om at vi eller andre partnere eller allierte på en eller annen måte har ansvaret for dette, sier Blinken.

Kort tid etter fulgte president Joe Biden opp og anklaget Russland for å spre massiv desinformasjon om sabotasjen mot rørledningene, som russiske Gazprom er hovedeier av.

– Det var en bevisst sabotasjehandling, og russerne pumper ut desinformasjon og løgner. Vi vil samarbeide med våre allierte for å komme til bunns i dette og finne ut nøyaktig hva som skjedde, sier han.

– Når tiden er inne og ting har roet seg litt, kommer vi til å sende ned dykkere for å finne ut hva som skjedde. Det vet vi ennå ikke, sa Biden.

– Vi skal dele informasjonen straks vi har den, men jeg vil ikke foregripe etterforskningen, sier Blinken.

Les også: 

Hva skyldes den prinsipielle motstanden mot selvstendig tenkning?

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.