Stillbilde: Hessennews TV / YouTube.

Tyske påtalemyndigheter har innledet mordetterforskning av en 30 år gammel tyrkisk mann som mandag kjørte på en gruppe med skolebarn i Witzenhausen i delstaten Hessen og drepte en åtte år gammel jente.

To andre jenter på samme alder ble skadet i påkjørselen, melder Der Tagesspiegel.

Til tross for at det ikke fantes bremsespor, antok etterforskerne først at det handlet om en ulykke, inntil et vitne forklarte at 30-åringen så ut til å ha styrt kjøretøyet bevisst mot skolebarna. Dét stilte saken i et helt annet lys, skriver den tyske avisen.

I mellomtiden er 30-åringen blitt innlagt på et psykiatrisk sykehus. Det finnes grunner til å mistenke at han «lider av betydelig psykiatrisk sykdom, og i henhold til det man vet i øyeblikket, kan dette ha vært årsaken til beslutningen om å begå ugjerningen», heter det fra etterforskerne.

Til Deutsche Presse-Agentur (DPA) sier Witzenhausens borgermester Daniel Herz at «stemningen på stedet har vært svært trykket siden fredag», skriver Der Tagesspiegel.

Kilder opplyser til Bild at den 30 år gamle tyrkeren skal ha arbeidet i sin brors kebabsjappe, ha hatt en tysk kjæreste og tidligere ha mistet førerkortet.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.