Foto: Paul Zinken / DPA via AP / NTB.

En 51 år gammel kvinnelig ansatt ved et pleiehjem for funksjonshemmede i Potsdam ble onsdag kveld arrestert av tysk politi, mistenkt for å ha drept fire beboere ved pleiehjemmet ved å skjære over strupen på dem. Tyske påtalemyndigheter har innledet mordetterforskning.

Den mistenkte drapskvinnen, som også skadet en femte beboer ved pleiehjemmet alvorlig, er siden blitt anbrakt i en psykiatrisk klinikk etter ordre fra en dommer, melder Die Welt.

Motivet for drapene er så langt ikke kjent. 51-åringen, som ifølge tyske medier ikke har vært meddelsom etter arrestasjonen, hadde arbeidet lenge ved pleiehjemmet.

Institusjonen og lokalsamfunnet ikke langt fra Berlin er i sjokk, og drapsofrene er torsdag blitt hedret i en minnestund med deltagelse blant annet av statsministeren i delstaten Brandenburg, hvor Potsdam ligger.

I de første rapportene om drapene torsdag het det at ofrene viste tegn til ekstrem ytre vold. I ettermiddagstimene kunne det tyske nyhetsbyrået DPA opplyse at deres kilder hadde fortalt om «snittskader på halsen».

Bild benyttet noe senere uttrykket durchgeschnitten, eller «gjennomskåret». Den tyske avisen skriver at drapsofrene befant seg i forskjellige rom.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.