O’Shae Sibley, som var homofil og profesjonell danser, danset sin siste dans til Beyoncés hit «Renaissance» for en uke siden. Han ble drept på en bensinstasjon i Brooklyn fordi han provoserte en gjeng muslimer med dansingen sin.

Mannen som var ettersøkt for å ha knivstukket O’Shae Sibley, ble arrestert fredag, skriver New York Daily News.

Den mistenkte 17-åringen forventes å bli siktet for drap og hatkriminalitet.

‘All that hope gets taken’: Brooklyn gas station stabbing victim remembered.

Drapet på 28 år gamle O’Shae Sibley

Forrige lørdag rundt kl. 23.00 stoppet O’Shea Sibley på en bensinstasjon i Brooklyn sammen med vennene sine.

Mens de fylte bensin begynte O’Shea og et par andre venner å danse – eller utøve vogueing – til Beyoncés hit «Renaissance.» Vogueing er en form for dans som er forankret i blant annet Harlems queer ballroom-scene på 1980-tallet.

Ved et uhyggelig sammentreff er «Renaissance»-albumet en feiring av queer-kultur – kritikere har kalt albumet et kjærlighetsbrev til svarte homofile og dansemusikken deres.

En gruppe menn som kom ut av bensinstasjonen, ba dem om å slutte å danse. Vitner sa at den mistenkte hevdet å være muslim, og at han sa at Sibleys spontane vogueing, mens han bare hadde på seg en badebukse, krenket ham og hans muslimske religion.

Sibley og vennene hadde vært på stranden og feiret en bursdag på årets varmeste dag.

Overvåkingsopptak viser at O’Shae Sibley og vennene konfronterer mennene, og situasjonen ble stadig mer anspent etter hvert som de to gruppene står ansikt til ansikt og utveksler ord i flere minutter.

På et tidspunkt stopper krangelen, men deretter bryter en fysisk slåsskamp ut i bakgrunnen, som kan sees på opptakene.

O’Shae Sibley sees bak en svart SUV, tilsynelatende i sjokk etter å ha blitt knivstukket. Han forsvinner fra kameraets fokus bak kjøretøyet, mens vennene hans og tilskuere løper for å sjekke hvordan det står til med ham – og gjerningsmennene begynner å spre seg.

Politikilder sa at den mistenkte fortalte offeret og vennene hans at han ble fornærmet av den lettkledde dansen.

Otis Pena, en nær venn av Sibley, sa at han prøvde å stoppe blødningen ved å trykke mot såret, men Sibley ble erklært død etter å ha blitt ført til Maimonides Medical Center.

– De hatet oss fordi vi er homofile, skrev han på Facebook. – De hylte: «Vi er muslimer og liker ikke homofile.» Mens vi uskyldig pumper bensin, så velger de å knivstikke en av oss.

Med tanke på det økende fokuset på hatkriminalitet mot svarte og homofile er det nesten tragikomisk å se hvordan venstrevridde medier i USA har dysset ned denne forferdelige hendelsen.

I noen tilfeller har man til og med redigert vitners kommentarer så de knapt er til å kjenne igjen, som vennen Otis Penas FB-innlegg.

Media går over lik for å unngå å nevne muslim og at drapet var hatkriminalitet, fordi O’Shae Sibleys seksuelle legning er forbudt ifølge «den hellige bok».

Normalt ville en sak som denne tiltrekke uavbrutt oppmerksomhet fra medier og LHBT-aktivister inntil drapsmannen var funnet, stilt for retten og satt bak lås og slå.

En flott, ung svart homofil mann som var en lovende profesjonell danser med hele livet foran seg – og som danset sin siste dans vogueing til Beyoncés hit «Renaissance». Ingen kunne skrive et bedre filmmanus for woke Hollywood.

Drapet på O’Shae ville også vakt oppmerksomhet i Norge, hvis ikke gjerningsmannen var muslim.

Dagbladet er den eneste avisen som har skrevet om det, men man har vinklet det til at det er en historie om Beyoncé som hyller drapsofre. De gjør som medier i USA og unnlater å formidle tilgjengelig informasjon.

Det er foreløpig ingen som er pågrepet i saken, skriver Dagbladet, som ikke har oppdatert saken siden gjerningsmannen ble arrestert i går.

Vi kan med sikkerhet si at det vil de heller ikke gjøre.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.