Mens resten av verden var opptatt med covidkrise og klima, så lanserte Kina i all stillhet et nytt hypersonisk missil.

Financial Times skriver at Kina i august skjøt opp et missil med kapasitet til å føre et kjernefysisk stridshode. Det var ingen kunngjøring på forhånd. Missilet gikk i lav høyde rundt hele kloden.

Ifølge Financial Times’ kilder så ble missilet ble skutt opp med en Long March-rakett. Missilet kan bevege seg fem ganger lydens hastighet og er manøvrertbart.

Det amerikanske rakettforsvaret har ingenting å stille opp med mot et hypersonisk missil i lav høyde. Amerikanerne er overrasket over hvor langt Kina er kommet i utviklingen av missilene.

«Vi aner ikke hvordan de gjorde dette», kommenterte en av amerikanerne som deltok i briefingen.

China tested a nuclear-capable hypersonic missile in August that circled the globe before speeding towards its target, demonstrating an advanced space capability that caught US intelligence by surprise.

Hu Xijin, redaktør hos den statlige avisen Global Times i Kina, la ut en tweet om at Kina søker å utbedre sitt atomforsvar for å sikre at «USA dropper ideen om atomutpressing overfor Kina».

Daily Mail     Financial Times

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.