Den globale forsyningskrisen påvirker allerede vareleveranser til Norge. Nå frykter DB Schenker at situasjonen blir verre framover.

– Vi tror situasjonen blir slik den er nå ut året, med de samme flaskehalsene. Og så tror vi det blir en ytterligere forverring første kvartal neste år på grunn av feiringen av kinesisk nyttår pluss vinter-OL i Beijing, sier sjøfraktdirektør Christian Flatum i DB Schenker til Dagens Næringsliv.

Før sommer-OL i Beijing i 2008 stengte myndighetene en rekke fabrikker for å bedre luftkvaliteten, og DB Schenker frykter det samme vil skje igjen under OL i februar.

En rekke analytikere har allerede varslet at man bør bestille julegaver ekstra tidlig i år. Problemene med globale forsyningskjeder har vokst i takt med at koronapandemien er på hell i vestlige land, og etterspørselen etter varer derfor har vokst. Det er konteinerskip som står i kø i havner i store deler av verden.

– Hele forsyningskjeden globalt er under et enormt press. Det er noe vi aldri har opplevd før. Og det vil raskt forplante seg også til de helt hverdagslige tingene, som julelysene, undertøyet til mor eller sokkene til far, sier Flatum.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.