Arbeidere ved Felixstowe, Storbritannias største konteinerhavn, går søndag ut i streik med krav om høyere lønn. Streiken kan påvirke globale forsyningskjeder.

I alt går nesten 2.000 havnearbeidere ut i streiken, som skal vare i åtte dager, skriver Sky News.

Rekordhøy inflasjon har rammet folks lønninger og utløst en rekke streiker i Storbritannia i hele sommer. I en rekke sektorer krever ansatte høyere lønn og bedre arbeidsforhold. Britiske jernbanearbeidere la på nytt ned arbeidet lørdag som ledd i en serie streiker.

Havnearbeiderne er organisert i fagforeningen Unite. Blant dem som tas ut, er kranoperatører, maskinoperatører og laste- og lossearbeidere. Det er den første streiken ved havna siden 1989.

Unite har varslet at streiken ved havna, som tar imot nesten halvparten av konteinerne som ankommer landet, vil ramme hardt.

Men en kilde ved havna sier til nyhetsbyrået Press Association (PA) at streiken heller vil være ubeleilig enn katastrofal. Årsaken er, sier han, at forsyningskjedene har vendt seg til forstyrrelser gjennom koronapandemien.

– Forstyrrelser er den nye normalen, siteres kilden på.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.