Utsikt til broer over Vltava i Praha. Foto: MurderousPass / Pixabay / Wikimedia Commons.

I en rapport om sikkerhets­situasjonen i EU som er utarbeidet av den tsjekkiske tenketanken Centra pro Výzkum Terorismu (CVT) – senter for terror­forskning – heter det at muslimsk innvandring er en alvorlig sosial og sikkerhets­messig trussel mot Tsjekkia.

Rapporten peker på en økt sikkerhets­risiko i Europa etter USAs tilbake­trekning fra Afghanistan, og bemerker at en inter­nasjonalt etterlyst al-Qaida-terrorist hadde oppholdt seg i Tsjekkia i fjor – det skriver den tsjekkiske avisen Dnes i en artikkel som er oversatt hos den engelsk­språklige øst­europeiske nyhets­portalen Remix.

CVT fremhever også spesielt at muslimsk innvandring til Europa fører til både islamsk radikalisering og fortrengning av den opprinnelige befolkningen:

According to the CVT, Muslim migration is behind the phenomenon of the gradual displacement of native people from the districts of large Western European cities. Muslim communities that do not recognize the culture of the host countries took over these areas. The CVT also reports that these so-called no-go zones are centers of Islamic radicalism and potential sources of terrorism in host countries, according to Idnes.cz.

Mange migranter til Europa er menn i våpenfør alder, flere av dem med ukjent identitet:

Experts also consider a threat the fact that 85 percent of those who came to the EU after 2014 are men between the ages of 20 and 50, a significant proportion of whom have been trained in the handling of weapons. According to qualified estimates, at least 15 percent of these men came to Europe with a fake identity, making it impossible to find out anything about their past.

Ifølge CVT viser erfaringen fra andre europeiske land, blant andre Frankrike, at vennlig sameksistens med tilhengere av sharia-lover er umulig å oppnå med innrømmelser og toleranse.

Tenketanken, som tar mål av seg til å påvirke politisk, råder regjeringen i Tsjekkia til ikke å gi etter for EUs asylpolitikk:

“From the beginning, the new government of the Czech Republic will be in a confrontational position both towards these people and, above all, towards the European Commission’s efforts to enforce its migration policy in the territory of the Central European states. (…) By adopting an EU asylum policy, the countries of Central Europe will not solve Europe-wide migration problems,” advised the CVT.

CVT er en ikke-statlig organisasjon som nylig åpnet i Praha, og ledes av den tjekkisk-israelske sikkerhets­eksperten David Bohbot. Til stede ved åpningen var tidligere Mossad-sjef Danny Yatom, opplyser den tsjekkiske avisen Blesk.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.