Socialdemokraternas Thage G. Peterson sier at Sverige bør bygge gode relasjoner med Taliban og Afghanistan. Han mener at Sverige må etablere diplomatiske forbindelser med den islamistiske organisasjonen.

Det melder Samnytt.

– De må få styre landet sitt selv. Det er ambisjoner fra en rekke stater om å engasjere seg i landet, og det har mislyktes hver gang. Jeg mener at vi bør bygge gode forbindelser med Afghanistan og Taliban. Men da jeg sa det i 2007, var det som å banne i kirken, og jeg ble kalt alt det nedsettende de kunne finne på, sier han i et intervju med Dagens ETC.

Peterson har tidligere vært næringsminister, forsvarsminister og riksdagens talsmann.

– Vi hadde ikke noe å gjøre i Afghanistan, men det betyr ikke at vi bør begrense forholdet til landet. Vi har forhold til en rekke stater i verden som ikke er så hyggelige. Da jeg sa det, ble jeg heiet opp av Jan Eliasson og en rekke andre høytstående personer, sier han videre.

Peterson peker på Afghanistan som grunnlag for å fortsatt holde Sverige unna NATO.

– Jeg og andre hadde rett når det gjelder Afghanistan, Sverige skal ikke delta i slike kriger. Nå er det viktig å sikre at vi ikke blir med i NATO.

 

Les også: 

Taliban og IS mot full konflikt: Afghanistan kan gå fra elendighet til total katastrofe

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.