Korporal Hunter Clark var soldaten som trakk en baby over piggtrådgjerdet rundt Kabul Airport. Sist lørdag besteg han podiet under Trumps rally i Perry, Georgia. Clark er fra området. Men det er ingen formildende omstendighet for Pentagon som har satt i gang undersøkelser av om han brøt reglementet, selv om opptreden var på fritiden.

Pentagon sier han kan tiltales etter paragrafer mot politisering av militæret. Kritikerne svarer at de ikke bør snakke for høyt om politisering. Saker som dette gjør Pentagon-ledelsen upopulær.

 

 

Den første saken som fikk ballen til å rulle var oberstløytnant Stuart Scheller som tok bladet fra munnen i en video og sa ledelsen burde ta ansvar og vurdere sin stilling etter den katastrofale evakueringen fra Kabul. Scheller ble kastet i fengsel søndag. Mandag fikk foreldrene snakke med ham to minutter.

Les også: Oberstløytnant som sluttet i US Marine Corps etter fadesen i Afghanistan er nå fengslet

Scheller er på kort tid blitt et symbol. Biden-regimet skaffer seg uvenner blant landets militære.

Det er småligheten og hevngjerrigheten som provoserer folk mest.

Det er satt i gang en innsamling som allerde har innbrakt 1,4 millioner til Schellers familie.

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂