Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum under middagen på Hurdalsjøen hotell mandag kveld, etter flere timers sonderingssamtaler mellom SV, Ap og Sp om mulig regjeringssamarbeid den 27. september 2021. Foto: Lise Åserud / NTB.

Arbeiderpartiets stortings­gruppe har gitt partileder Jonas Gahr Støre full tilslutning til å gå inn i regjerings­forhandlinger med Senterpartiet.

Det skjedde på et gruppemøte onsdag ettermiddag, kort tid etter at SV hadde trukket seg fra regjerings­sonderingene med sine gamle rødgrønne makkere.

VG omtalte saken først, og TV 2 har også fått opplysningene bekreftet av kilder i stortings­gruppa. Ifølge TV 2 understreker kildene at det ikke er et endelig ja til å gå i regjering med Sp, men til å gå i forhandlinger.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum holder pressekonferanse klokken 19 onsdag kveld.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂