Til tross for at MDG havnet under sperregrensen, er ikke klimapolitikken noe mindre aktuell. Tvert imot, skal vi tro Ap-leder Jonas Gahr Støre. Årets stortingsvalg har vært et klimavalg, sier han.

Det melder NTB.

– Det er jeg helt klar på. Dette har vært et klimavalg. Det har vært et stort tema i oppspillet til valget hvor vi har definert mål for hva Norge skal kutte, sa Støre på pressekonferansen i Folkets Hus i Oslo tirsdag kveld, dagen etter valgseieren.

Han mener at klimapolitikk ikke har mistet sin relevans, selv om MDG havnet under sperregrensen. Tidligere har Støre sagt at han «vil telle klimautslipp like nøye som kroner og øre i statsbudsjettet.»

– Jeg er ikke enig i at klima falt fra dagsorden fordi MDG havnet under sperregrensen. Folk ønsker handling, de ønsker brede løsninger og en rettferdig klimapolitikk, og de ønsker ikke polarisering, fortsatte Støre under pressekonferansen.

– Vi har en sterk klimapolitikk med et klart mål og en klar tilnærming til hvordan vi kan nå de målene. Det vil vi ta med oss inn i det som kan bli regjeringsforhandlinger, sa han.

 

Illevarslende fra Støre: «Vil telle klimautslipp like nøye som kroner og øre i statsbudsjettet»

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂