Frps Jon Helgheim mangler fattige 367 stemmer på å bli valgt i knallrøde Oslo, som kan komme til å sende opptil 12 rødgrønne politikere til Stortinget av totalt 19 direktemandater.

Oslo skiller seg kraftig fra resten av landet når det gjelder oppslutningen om ytre venstre, også i målingene i denne valgkampen. SV, Rødt og MDG har samlet fått opptil 35 prosent i målinger. I VGs siste Oslo-måling oppnår de tre 31,5.

Ap og Høyre taper terreng i hele landet, men flere målinger indikerer at tendensen er enda sterkere i hovedstaden. For bare åtte år siden fikk de to partiene over 60 prosent av stemmene sammenlagt. På VG-målingen får de 43,2 prosent.

I Oslo er det særlig SV (+4,3) og MDG (+4,2) som går frem i forhold til 2017, men også Sp (+2,2), og på denne målingen er Jan Bøhler inne igjen. Han har vært ute i flere målinger etter Sps kollaps tidligere i valgkampen.

Også for Fremskrittspartiet, som i målingen går tilbake 1,9 til 7,6, er det spennende. I henhold til tallknuserne i Poll of polls mangler Frp kun 367 stemmer på å ta Rødts sistemandat. Dersom Frp ikke klarer det, ryker partiets innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim ut av Stortinget.

For Arbeiderpartiet er marginen enda mindre, partiet mangler én stemme (!) på å hente Rødts sistemandat.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.