Joe Biden avga rapport om evakueringen søndag og kom samtidig med en uttalelse om Taliban som virket merkelig: Biden sa Taliban må bestemme seg for om de skal samle nasjonen og sørge for folks lykke, og dermed oppnå noe som ikke har vært gjort på mange hundre år. Han unnlot å forklare hva som skulle tilsi at Taliban skulle ville føre en slik humanitær politikk på tvers av hvordan de styrte første gang.

«Look, the Taliban has to make a fundamental decision. Is the Taliban going to attempt to be able to unite and provide for the well-being of the people of Afghanistan, which no group has ever done, since hundreds of years?» Biden said.

The president also emphasized the growing terror threats from other countries, saying he is «under no illusion about the threat from ISIS-K,» a reference to the Islamic State’s Korasan Provice in Central Asia.

Det har skjedd et stemningsskifte blant journalistene:

Biden again dodged criticism about the way he withdrew forces from Afghanistan.

A reporter asked the president about a CBS News poll released Sunday. «A new poll out today shows Americans wanted to withdraw from Afghanistan, but they disapprove of the way you’ve handled it,» the reporter noted. «The majority of Americans – forgive me, I’m just the messenger – no longer consider you to be competent, focused, or effective at the job.»

«What would you say to those Americans?» the reporter asked.

Biden urges Taliban to provide for ‘well being’ of Afghans

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂