Joe Biden er en forferdelig president, og det er synd at USA måtte gi Afghanistan tilbake til Taliban for å få mange til å forstå det, skriver Douglas Murray i The Telegraph.

Det er to viktige grunner til at så mange ikke har skjønt at Biden er uegnet som president, mener Storbritannias kanskje fremste konservative intellektuelle: Folk har vært blinde for Bidens defekter fordi de misliker Trump så intenst, og mediene har beskyttet Biden mot kritikk. I stedet gikk de inn i presidentvalgkampen på den demokratiske kandidatens side.

De store teknologiselskapene spilte på samme lag:

It was the same with the Big Tech companies. So persuaded were they (Twitter in particular) that they had been responsible for Donald Trump’s election in 2016 that during the 2020 race they did everything they could to get Biden in.

Alliansen mellom de fleste tradisjonelle medier og samtlige sosiale medier gjorde det mulig å nøytralisere den ene store avisen i USA som leverte særdeles pinlige avsløringer av familien Biden:

That included – and this cannot be said often enough – effectively muting America’s oldest newspaper: the New York Post’s story about Hunter Biden’s laptop, which contained serious allegations of corrupt tail-coating by Hunter and other members of the Biden family when Joe was vice-president. But Big Tech restricted the story from being shared and almost no other journalists bothered to follow it up.

Behandlingen av sleepy Joe var så skånsom at journalistene anstrengte seg for å gi en presentabel mening til forvirrede setninger som ikke var meningsbærende. Det hele gikk også over i parodien:

Worse was the strange sort of cooing that journalists made whenever Biden appeared in public ahead of the election. They would thrill when he jogged over to speak to one of them. They were flattered when he made even a wave in their direction. Then there was the most irritating Biden schtick of all – the one he has of going to ice-cream parlours. The US media can never get over the novelty of this miraculous type of excursion. It is as though nobody in high office ever eats such a thing. “What a crazy down-to-earth guy,” they think. “He likes ice cream!”

At amerikanske medier har opptrådt på denne måten, er nesten ikke til å tro, sier Murray.

I den senere tiden har journalister nærmest begynt å hjelpe Biden med å fullføre setninger, slik man normalt kunne vente fra familiemedlemmer til demente som vil spare vedkommende for en dårlig figur.

Last month the CNN presenter Don Lemon was selected to quiz Biden at a “town hall” event before the cameras. Biden was, as usual, meandering and unfocused as though lost in the fog of his own sentences. But Lemon would not press him properly. Rather, you could see him urging the president on, willing him to get to the end of the sentence or to reconnect with one of those trains of thought that been left derailed several clauses or sentences back.

Under en alvorlig internasjonal krise som revolusjonen i Afghanistan blir Bidens tilkortkommethet svært alvorlig. Det blir ikke lenger mulig å ta den amerikanske presidenten seriøst:

Just last month the president had assured the nation that, following the withdrawal of American troops, there would be absolutely no collapse of the Afghan army or government.

To ganger forsøkte Biden å gjøre den kaotiske situasjonen i Afghanistan presentabel. Første gang leste han opp en tale fra teleprompteren, for deretter å forlate åstedet uten å svare på spørsmål. Hadde Trump gjort noe slikt, ville han fått gjennomgå, fastslår Murray.

Andre gang stilte han til intervju. Selv med en lite konfronterende intervjuer gjorde Biden en elendig figur. Da ABCs George Stephanopoulos nevnte de pinlige bildene fra Afghanistan, repliserte Biden sint at det var fire-fem dager siden, som om det gjorde saken noe bedre.

Stephanopoulos didn’t even pause to notice the psychological weirdness of this reply. He did not ask what needed to be asked, which was: “What the hell does that mean? What has something happening four days ago got to do with what I’ve just asked you? Does the passage of five days make something ancient history in the fog of Biden head?”

I stedet lot han Biden få et spørsmål det var lett å besvare.

Presidenten har bevist at han ikke engang er i nærheten av å orientere seg selv, konkluderer Douglas Murray.

Verden har aldri opplevd noe tilsvarende fra sin i teorien mektigste mann. Vi befinner oss i fullstendig upløyd mark.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.