Afghanistans president Ashraf Ghani har flyktet til Tadsjikistan sammen med sin sikkerhetsoffiser. Det kalles faneflukt på militærspråk. Ghani sa for bare timer siden at hans hær ville sikre tryggheten. Ghanis flukt indikerer at den såkalte «fredelige overgangen» i virkeligheten er et annet ord for kapitulasjon.

Ifølge en tjenestemann fra tidligere president Hamid Karzais kontor og et medlem av landets sikkerhetsråd reiste Ghani sammen med sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Hamdullah Mohib og en annen medarbeider.

Meldingene om presidentens flukt kom samtidig som Taliban angivelig forhandler med representanter for regjeringen om en overtakelse av makten i landet.

Talibans styrker befinner seg i utkanten av hovedstaden Kabul, og søndag opplyste de at de utover kvelden skal rykke lenger inn mot sentrum av byen. (NTB)

Prat om overtakelse av makten er kamuflasje for at Kabul-regjeringen kapitulerer. Det er misbruk av ordet fredelig. En Taliban-regjering vil ikke være legitim og vil neppe opptre fredelig.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂