Det amerikanske helsedirektoratet CDC forlenget tirsdag forbudet mot utkastelse av leietakere frem til 3. oktober. Forbudet utløp mandag, og Joe Biden sa han ikke hadde myndighet til å forlenge det. Nå har hans eget Center for Disease Control stilt ham i forlegenhet.

Da pandemien rammet USA, suspenderte man utleieres rett til å kaste ut folk som ikke betalte husleia. Det fører selvsagt til at folk unnlater å betale, mens andre ikke klarer det. Det har bygget seg opp et overheng av saker, og utkastelser sto i kø.

Biden får kritikk for å ha tenkt mer på banker og andre eiere enn på vanskeligstilte. Han skjøv lovverket foran seg, men CDC har nå vist at man kan overstyre dette.

President Joe Biden sa tidligere at en høyesterettskjennelse har hindret ham i å forlenge forbudet, og mandag opplyste Det hvite hus at heller ikke føderale helsemyndigheter hadde funnet juridisk hjemmel for å kunne forlenge forbudet.

Flere progressive demokrater i Kongressen uttrykte stor misnøye over at Biden ikke ville utfordre høyesterettskjennelsen, og også over at han kunngjorde det først to dager før ordningen utløp. (NTB)

Opptil seks millioner amerikanere ville blitt berørt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.