Demokratene er munnbindpartiet og har ikke gitt opp kravet. Det var derfor et nederlag at en føderal dommer mandag bestemte at munnbindkravet på offentlig transport ikke har dekning i forfatningen.

Dommer Kathryn Kimball Mizelle sier også at folkehelseinstituttet CDC ikke fulgte riktig prosedyre eller rettferdiggjorde beslutningen om å forlenge påbudet til 3. mai.

Munnbindkravet skulle opprinnelig vare til 18. april, men CDC ville ha mer tid til å studere omikronvarianten som nå står for brorparten av smittetilfellene i USA.

Flyselskapene har kjempet mot påbudet og sagt at luftrensingen om bord i moderne fly gjør smitte lite sannsynlig. I Kongressen har flere republikanere kjempet mot munnbindkravet. (NTB)

Biden-regimet har gjort seg upopulære med tvangsvaksinering og munnbindkrav. Amerikanerne liker ikke tvang, spesielt ikke når viruset har mutert til å bli på linje med en influensa.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.