President Joe Bidens administrasjon har med henvisning til en vurdering fra U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC), anket en avgjørelse fra en føderal domstol som annullerte maskepåbudet for reisende med offentlig transport.

En talsmann for det amerikanske justisdepartementet sa at anken var sendt inn på bakgrunn av at CDC vurderer ‘bruk av maske i transportsektoren som fortsatt nødvendig for å beskytte folkehelsen’.

CDC «mener dette er en lovlig ordre som ligger godt innenfor CDCs juridiske beføyelser for å beskytte folkehelsen», og «fortsatt anbefaler vi folk å bære masker i alle innendørs offentlige transportmiljøer».

Anken kom to dager etter at en føderal dommer avgjorde at CDC hadde overskredet sin myndighet og heller ikke fulgt de riktige prosedyrer da de utstedte reisemaskemandatet. Etter dommerens kjennelse droppet mange flyselskaper kravet om at passasjerer skal bære maske ombord på fly. 

– Reisemaske ikke er påbudt på grunn av en rettskjennelse som vi er uenig i. Vi anbefaler fortsatt alle å bruke maske på fly. Jen Psaki, pressesekretær i Det hvite hus

Biden Appeals Ruling Striking Down Travel Mask Mandate

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!


Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.