Et massivt flertall av de liberales medlemmer av Canadas parlament vil ha slutt på covid-restriksjonene, men et fåtall tør stå frem av frykt for Trudeau. 

– Det massive flertallet av liberale parlamentsmedlemmer vil at restriksjonene skal opphøre.

Det var et liberalt parlamentsmedlem som ønsker å være anonym, som sa dette til den innflydelsesrike kanadiske avisen The Hill Times.

– Hvorfor har ikke uvaksinerte lov til å fly? La dem i det minste fly innenlands med masker på. Du kan gå inn i et kjøpesenter med masker; du kan gå inn i en heis med masker; du kan gå på kino med masker.

Et annet liberalt parlamentsmedlem, legen Marcus Powlowski er modigere. Han har offentlig uttalt at det lenge har vært tid for å droppe restriksjonene:

– Behovet for restriksjoner er absolutt endret, situasjonen er ikke den samme som den var for to, tre eller seks måneder siden. Jeg foreslår å fjerne vaksinekravene på arbeidsplasser og for å fly, jeg tror ikke fordelene med disse kravene står i forhold til kostnadene.

Det murrer ikke bare i det kanadiske Underhuset, også i Senatet møter Trudeau motbør.

Tidligere iår bekreftet den liberale senator Marilou McPhedran at det hadde vært en voksende bevegelse i senatet som inkluderte mange liberale, for å stoppe Trudeau da han tok i bruk nødloven.

– Den dagen regjeringen trakk tilbake nødloven var allerede et betydelig antall senatorer og parlamentsmedlemmer, inkludert liberale, i gang med å samle de nødvendige underskriftene for stoppe den, men vi endte opp med å slippe å gjøre det, sa McPhedran.

Hun føyde til at Trudeau fikk med seg hva som var på gang og suspenderte nødloven selv:

– Regjeringen var utmerket klar over hva som var på gang og valgte å komme oss i forkjøpet.

‘Massive majority’ of Liberal caucus wants Trudeau to drop federal COVID mandates, say Liberal MPs

 

Les også:

Covid-tyranniet vedvarer i Canada

Massiv flukt fra Canada under nedstengningen

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.