Den 81 år gamle Anthony Fauci vil trekke seg som direktør for National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) og som sjef for NIAID laboratory of immunoregulation. Han vil også trekke seg fra stillingen som medisinsk sjefsrådgiver for president Biden. 

Fauci slutter i desember etter mer enn 50 år i offentlig tjeneste.

– Jeg trekker meg fra mine nuværende stillinger, jeg pensjonerer meg ikke, sier Fauci selv.

I et intervju sa Fauci at han «ikke pensjonerer seg i klassisk forstand». Han vil vie seg til å reise, skrive og å oppmuntre unge mennesker til å gå inn i offentlig tjeneste.

– Så lenge jeg er frisk som jeg er, energisk som jeg er, og lidenskapelig som jeg er, vil jeg gjøre noe som ligger utenfor den føderale regjeringens område, sa han til New York Times. Han skal også være i gang med sine memoarer.

Joe Biden takket Fauci og sa at på grunn av «hans mange bidrag til folkehelsen er liv reddet både i USA og i verden ellers».

Nyheten om at Fauci trekker seg kommer samtidig som republikanerne lover å sette hele den amerikanske responsen på covid under granskning når de oppnår flertall i Representantenes hus og/eller Senatet. 

Alle de 435 setene i Representantenes hus og 35 av 100 seter i Senatet skal velges i november.

Som leder av NIAID finansierte Fauci risikabel forskning på flaggermus og coronavirus i et kinesisk laboratorium.

Ifølge senator Rand Paul vil han om GOP (Republikanerne, «Grand Old Party») vinner og han blir gjenvalgt, «bruke den makten de har til å få frem alle opplysningene»:

– Akkurat nu redigerer de informasjonen og sender oss intetsigende papirer. Når makten tilbakeføres til republikanerne vil vi snu hver eneste sten. Fauci har vært til så stor skade for landet at det beste som kunne skje, er at han trekker seg.

 

 


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.