Barack Obama tvitret søndag at han har testet positivt for covid 19. Han beskriver milde symptomer.

– Jeg testet nettopp positivt for covid. Jeg har hatt sår hals i et par dager, men ellers har jeg det bra. Michelle og jeg er begge takknemlig for å være vaksinert og boostet, og hun har testet negativt. Dette er en påminnelse om å la seg vaksinere om du ikke allerede har gjort det, selv om antall tilfeller går ned.

Obamas kunngjøring kommer samtidig med at det over hele USA rapporteres at antall tilfeller, sykehusinnleggelser og dødsfall er på retur. Trenden har vært nedadgående siden februar, ifølge amerikanske Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

CDC rapporterer også at 81,5 prosent av amerikanerne er blitt injisert med minst én dose koronavaksine. Obama som er vaksinert, ser ut til å ha det som omtales som et gjennombruddstilfelle.

Fra Storbritannia meldes det at dødsraten faller blant de uvaksinerte, men øker blant fullvaksinerte. Åtte av ti covid-dødsfall rammer fullvaksinerte.

I 2020 ble daværende president Donald Trump omtalt som «arrogant og uaktsom» da han ble smittet av korona, men viruset har også rammet en rekke ledere som offentlig har fremvist hyper-forsiktighet og støttet inngripende innskrenkninger av borgernes frihet.

Obama ble ifjor kritisert for å ha danset uten maske under feiringen av sin 60-årsdag midt i den såkalte deltabølgen.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.