NTB rapporterer om økt smitteutbrudd på helseinstitusjoner. Leser man ned i historien, kommer det frem at både personell og pasienter er vaksinerte. Likevel blir de syke. Det kollidererer med maset om at alle må vaksinere seg. Nå sies det at alle må ha booster («oppfriskningsdose»). Når stopper det?

Det ville vært smart av mediene og myndighetene, hvis de vil bevare troverdigheten, å spille med åpne kort. Skremselspropaganda er deprimerende.

På sykehjemmet Ramsvigtunet i Stavanger har tre beboere dødd i november etter et koronautbrudd der 24 fullvaksinerte beboere og 24 ansatte ble smittet. Direktør for helse og velferd i Stavanger kommune, Eli Karin Fosse, sier at de fremdeles ikke er helt sikre på om smitten kom fra en ansatt eller fra en pårørende.

– Det var smitte i miljøet der i noen dager uten at det ble oppdaget. Det er en utfordring nå at folk kan gå med smitte uten å ha noen symptomer i det hele tatt, sier hun.

Det første smittetilfellet ble oppdaget 4. november. Alle ble testet, og ti smittetilfeller ble oppdaget blant beboerne. Deretter ble det innført et omfattende testregime, isolering og besøksstopp.

Alle de smittede beboerne var fullvaksinert, men de hadde ikke fått sin tredje dose. Fullvaksinert var også nesten alle de ansatte, og i forkant av utbruddet hadde Stavanger kommune gjeninnført munnbindbruk for de ansatte.

– Vi ble forskrekket over at det kunne smitte så fort i et miljø der nesten samtlige var fullvaksinert, sier Fosse. (NTB)

Forskrekket er ordet. Men medier og myndigheter toner ned nettopp dette at miljøer hvor alle er vaksinerte likevel er mottagelige for smitte. Det er dumt. Document fikk også tips torsdag om smittede blant vaksinerte på helseinstitusjonene. Byrden falt på uvaksinerte som kan ha hatt covid eller har sterkt immunforsvar.

Ville det ikke vært smartere å satse på en åpen diskusjon? Hvis myndigheter og medier kjører på en strategi som ikke virker, vil de undergrave tilliten til hele systemet. Folk ønsker ikke å ta vaksiner resten av livet. De hører historier om bivirkninger, og heller ikke disse vil mediene skrive om. Men de når ut likevel. Helsepersonell er de som ser resultatene.

FHI-tall onsdag viste at 32 prosent av de over 65 år har fått tredje vaksinedose.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.