NTB har en sak i natt om økende aggresjon mot helsepersonell i Tyskland. Også politiet bekrefter trenden, men det er vanskelig å vite om det menes verbal utskjelling på sosiale medier eller fysisk konfrontasjon. Det er også vanskelig å vite om det er politiet som ønsker å brennemerke vaksineskeptikere som ekstremister, noe vi har sett mediene gjøre også her hjemme.

Går vi ned i teksten, ser vi at det snakkes om utskjelling på sosiale medier. Men det bør helsepersonell, som alle andre, finne seg i. Det kan man overse og stenge ute.

– Leger melder om fiendtlige handlinger og trusler stadig oftere under pandemien, sier Susanne Johna, leder i legeforeningen Marburger Bund.

Tysklands kriminalpoliti BKA sa nylig at de anser vaksinemotstandere og koronafornektere for å være en «relevant risiko» når det gjelder angrep på vaksinesentre og legekontorer.

Ifølge BKA er det en reell risiko for i det minste å bli utsatt for verbal utskjelling, og i verste fall kriminelle angrep, heter det i avisa Frankfurter Allgemeine søndag.

Johna sier at hun selv har fått mange trusler.

Må blokkere folk

– Jeg må blokkere folk fra Twitter- og Facebook-kontoene mine praktisk talt hver eneste dag, sier hun. (NTB)

Kan det være at legene har dårlig samvittighet overfor pasientene for det som er en dårlig politikk? I Tyskland snakker vi om et vaksineherredømme som ikke tåler kritikk. Er det da rart at det møter motstand? Å rope på politiet er vel da det samme som å øke motsetningene.

Hvor ille er det at en lege må blokkere folk på Twitter? Hva vil Jahn anbefale? Straffeforfølgelse? Det kan virke som om tilhengere av dagens politikk ikke vil ha kritikk overhodet. I Tyskland av alle steder burde det mane til forsiktighet.

At smittevernpolitikken fører til økte motsetninger, ligger i sakens natur. Men man kan ikke kriminalisere folks reaksjoner hvis myndighetene nekter å anerkjenner folks reservasjoner.

Det tyske sykepleierforbundet melder om det samme. Grit Genster i forbundet Verdi sier de opplever at pasienter er mer aggressive enn før, særlig i forbindelse med hygienetiltak som isolering, kontaktrestriksjoner, munnbindpåbud og PCR-tester.

Ofte oppstår det krangler ikke bare med pasienter, men også med pasientenes pårørende, sier hun. (NTB)

Segregering

Det nye er at en fjerde smittebølge brukes som påskudd til å segregere befolkningen. Selv negativ test holder ikke. Man stenges ute likevel. Kun vaksinebevis gjelder. Da føler folk at det ikke handler om helse, men om noe annet: å bringe befolkningen til underdanighet.

Det tyske smittevernbyrået Robert Koch Institut sa fredag at det må innføres langt strengere restriksjoner for å få bukt med en fjerde smittebølge. Blant annet bør alle større arrangementer avlyses,

Helseminister Jens Spahn fulgte opp.

– Vi må gjøre alt for å bryte dynamikken, ellers blir det en bitter desember for hele landet, sa han.

Spahn ber nå om at de såkalte 2G-reglene innføres i flere delstater, slik de allerede er blitt blant annet i Berlin.

Koronapass har vært påkrevd i mange situasjoner lenge allerede, men 2G innebærer at uvaksinerte ikke slipper inn blant annet på restauranter, kino, frisør og sportsarrangementer overhodet, selv med en negativ test. (NTB)

Ny bølge

Tyskland opplever en ny smittebølge, men myndighetene nekter å innrømme at det skyldes at viruset er kommet for å bli og at det smittes enten folk er vaksinerte eller uvaksinerte. I stedet legger de skylden på de uvaksinerte. Det er vitenskapelig uholdbart og politisk farlig.

Tyske myndigheter meldte om 48.640 nye smittetilfeller siste døgn, det nest høyeste tallet siden pandemien startet i fjor. Rekorden var torsdag med 50.196 nye smittede.

De høye smittetallene tilskrives den beskjedne vaksineringen i landet. Bare 67 prosent av befolkningen på 83 millioner mennesker er fullvaksinert, og det fins en aktiv motstand mot vaksinering. (NTB)

 

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.