– Vi må nok innse at obligatorisk vaksinering heller ikke kommer til å nå alle. Men jeg er overbevist om at en stor gruppe uvaksinerte vil bli vaksinert dersom vi innfører tiltaket, sier Lauterbach til avisa Welt.

– Vi kan ikke havne i en situasjon der én sommer tilsynelatende er god, men at nye virusvarianter overrasker oss når det blir høst, uten at flesteparten i befolkningen er vaksinert, fortsetter han.

– Da må vi bare starte på nytt igjen, legger Lauterbach til.

I et intervju med kringkasteren Deutsche Welle advarer han mot å la omikronvarianten uhindret gå sin gang gjennom befolkningen.

– Å regne med at alle før eller senere skal bli smittet og så bli immune, vil forårsake store problemer, sier han. Videre heter det at «mange mennesker vil bli alvorlig syke, ofte med permanente problemer», om omikronvarianten uhindret får gå sin gang.

Han advarer også mot at en ny, farligere variant kan komme i omløp.

– Prøv å forestille deg at omikron var vesentlig dødeligere. Da ville vi vært i eksistensiell fare nå. Ingen kan garantere at det ikke snart kan utvikle seg en variant som er mye farligere, sier han.

71 prosent av den tyske befolkningen er fullvaksinert, ifølge oversikten til Our World in Data.

Kun Østerrike av de europeiske landene har innført vaksinekrav. Det trer i kraft 1. februar. Statsminister Alexander Schallenberg har begrunnet kravet med at det er den eneste måten å komme ut av en ond sirkel med nye smittebølger.

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.