En ny omikronvariant er i fremgang i Europa.

Varianten, som også har kommet til Norge, skal visstnok være mer motstandsdyktig mot vaksiner, skriver VG.

BF. 7-varianten, som nå utgjør én av ti virusprøver som Folkehelseinstituttet (FHI) analyserer, er en av de nye variantene som har stadig større evne til å omgå immunitet.

– Vi vet ikke om BF. 7-varianten gir mer alvorlig sykdom eller på annen måte skiller seg vesentlig fra tidligere varianter, men antallet mutasjoner tyder på at den kan omgå immunitet mer effektivt enn tidligere, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Nakstad avviser at koronavaksinen er årsak til økt dødelighet i Norge

Det er fortsatt omikronvarianten BA. 5 og undergrupper av denne som har dominert etter sommeren både i Norge og Europa, ifølge Nakstad, som legger til at han fortsatt har tro på at koronavaksinene vil virke også mot denne nye varianten.

– Vi tror at vaksinene fortsatt vil beskytte godt mot alvorlig sykdom, men har ikke nok erfaring med denne nye varianten til å kunne si hvordan den vil påvirke pandemien, sier han.

VG hevder også at det i Norge er en sakte stigende økning i koronasmitte, mens høstbølgen man har sett i flere naboland, har avtatt den siste uken.

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.