En uvanlig høy økning av nye tilfeller med covid-19-varianter, samt influensa, har ført til nye restriksjoner i New York.

Bare de siste to ukene har antallet covid-tilfeller økt med 55 prosent. Dette til tross for at de aller fleste i New York er vaksinert, 40 prosent sågar med boostere.

Nå går helsemyndighetene ut og anbefaler på det sterkeste at folk bruker masker av høy kvalitet innendørs og i overfylte utendørsomgivelser, skriver The Straits Times.

Byens helsekommissær, Dr. Ashwin Vasan, rådet newyorkere til å bruke maske til enhver tid i offentlige omgivelser – inkludert i butikker, på kontorer, i heiser og på skoler, samt på offentlig transport – selv om de er vaksinert mot covid-19 eller influensa.

Document er kåret til gasellebedrift for fjerde år på rad – nå kan du kjøpe aksjer!

Munnbind vil imidlertid forbli frivillig de fleste steder, bortsett fra i helseinstitusjoner som sykehjem, der munnbindpåbud fortsatt håndheves.

Innleggelsesraten har økt med 20 prosent i løpet av de siste to ukene, og byen registrerte torsdag et syv dagers gjennomsnitt på 3761 nye infeksjonstilfeller, opp fra 2425 to uker tidligere.

Antall influensatilfeller har også økt, og har steget med 64 prosent siden 3. desember.

Covid-19-landskapet har endret seg dramatisk fra denne tiden i fjor, da folk kansellerte ferieplaner og offentlige tjenestemenn innførte restriksjoner da omikronvarianten raste gjennom byen. I år har mange mennesker i New York og andre steder reagert med apati og tretthet, i stedet for frykt, på advarsler om en ny bølge av sykdom.

I slutten av november uttrykte føderale embetsrepresentanter optimisme om at nasjonen var bedre forberedt på å tåle et oppsving av infeksjonstilfeller i løpet av vinteren.

Dr. Anthony Fauci, president Joe Bidens øverste medisinske rådgiver, sa den gangen at vaksinasjonsrater og infeksjoner hadde skapt «nok samfunnsbeskyttelse til at vi ikke kommer til å se en gjentakelse av det vi så på samme tid i fjor».

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.