Verdens mest vaksinerte land avlyser årets offisielle julefeiring. Dette er fordi covid-infeksjonen blant de vaksinerte øker med en hastighet som beskrives som eksponentiell.

Gibraltar ble det første landet i verden som vaksinerte hele den voksne befolkningen mot Covid-19. Allerede i mars kunngjorde den britiske helseministeren Matt Hancock at 100 prosent hadde fått de to første dosene, og lørdag rapporteres at 40 prosent av disse har fått den såkalte boosteren. Befolkningen har også blitt tvunget til å bruke munnbind i butikker og på offentlig transport.

Les mer: Vaksinetvang og voldelige demonstrasjoner skaper utrygghet og truer demokratiet

Likevel er antallet Covid-smittede nå økende, og derfor avlyses årets offisielle julefeiring. Samtidig frarådes befolkningen å møtes i grupper og å ha fysisk kontakt med hverandre.

«Eksponentiell økning»

Gibraltar har rapportert et gjennomsnitt på 56 tilfeller av Covid-19 per dag den siste uken, ifølge RT. I september var antallet infeksjoner under ti personer per dag, og økningen beskrives som «eksponentiell».

– Den drastiske økningen i antall personer som har testet positivt for Covid-19 de siste dagene er en skarp påminnelse om at viruset fortsatt er svært utbredt i samfunnet vårt og at det er alles ansvar å ta alle rimelige forholdsregler for å beskytte oss selv og våre kjære, sier Gibraltars helseminister Samantha Sacramento i et intervju med RT.

Gibraltar vaksinerer nå alle barn mellom 5 og 12 år. 

«Gjennombrudds-infeksjoner»

Situasjonen i Gibraltar er ikke unik. En økende andel av verdens covid-tilfeller består av såkalte «gjennombrudds-infeksjoner», det vil si at vaksinerte blir syke av Covid-19.

Singapore har vaksinert 94 prosent av befolkningen, men likevel økte antall dødsfall av/med Covid-19 til rekordnivåer i oktober.

Irland, hvor 92 prosent er fullvaksinert, har rapportert om en dobling av antall dødsfall av/med Covid-19 siden august.

I Sverige, med 87 prosent vaksinerte, melder Östersunds-Posten at mellom 70 og 80 prosent av de som tester positivt for Covid-19 er fullvaksinerte.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.